Discord server

De Discord server heeft verschillende tekst en spraak kanalen die gebruikt worden om duo partners te zoeken of om volledige teams samen te stellen. Hier zal daarom ook een volledige uitleg komen over elk tekst en spraak kanaal.

Nieuw lid

Als de server gejoind wordt door een nieuw lid komt er een bericht in de ‘welkom-chat’. In dit bericht staat uitgelegd dat na het bevestigen van de toegang in de #verificatie de rol ‘@member’ wordt toegekend en de algemene server kanalen open komen te staan voor het nieuwe lid. In dit kanaal kan door iedereen worden gepraat om ervoor te zorgen dat de nieuwe leden een warm welkom gevoel krijgen.

Nieuw lid

De nieuwe leden zonder de ‘@member’ rank kunnen alleen in de volgende kanalen praten:

– #regels: Hier staat wat wel en wat niet mag binnen de server.

– #bevestig-je-toegang-hier: Hier bevestig je de punten  die van belang  zijn om gebruik te maken van de server.

#welkom-chat: Hier wordt iedereen welkom geheten.

– #helpdesk: Hier kunnen vragen gesteld worden omtrent de server.

– 🔉 Welkom 👋: Hier kunnen nieuwe leden zonder de rank ‘@member’ praten.

Member

#rol-rank-naam 

Als de rank ‘@member’ is toegekend krijgt het nieuwe lid volledige toegang tot de algemene tekst en spraak kanalen. Zo komt ook het kanaal ‘#rol-rank-naam’ open te staan. In dit kanaal kan de rank van de member aangevraagd worden waarna die toegekend wordt door één van de stafleden of hij maakt gebruik van de Orianna bot. Ook kan in dit kanaal de rol of rollen die de member speelt aangevraagd worden. Hierdoor kan binnen de server makkelijk gezocht worden naar teams of duo partners. Naast een rol aanvragen en een rank krijgen binnen de server wordt er ook gebruik gemaakt van een naam strategie. Om iedereen een duidelijk beeld te geven binnen de server hoe je genoemd wilt worden en wat je ‘in game name’ is. Meer uitleg hierover in het kanaal.

Rank kanalen

Ranked kanalen

Als de rank is toegekend door één van de stafleden of door de Orianna bot komt jou rank ‘elo’ kanaal open te staan. Dus als de rank ‘@Gold’ is aangevraagd en toegekend dan komen de kanalen van gold open te staan. Hierin zijn tekstkanalen om partners of teams te zoeken op jou elo. In de ‘chat’ kan je alles bespreken omtrent de elo waarin gespeeld wordt. Ook kan er gepraat worden in de spraakkanalen om makkelijk en snel contact te hebben tijdens bijvoorbeeld een duo ranked game. 

Algemene Kanalen

In de algemene kanalen Kan over van alles gepraat worden. Hieronder is een lijst te vinden over de kanalen met welke functie ze hebben binnen de Discord server.

Tekst kanalen

Tekst kanalen

#huiskamer: 
De huiskamer is bedoeld als algemene chat. Hier kan over van alles gepraat worden en het hoeft dus niet alleen over League of Legends te gaan.


#mediakamer:
In de mediakamer kan alles geplaatst worden omtrent afbeeldingen en video’s. Alles wat NSFW is is niet toegestaan hier.

#league-content:
In de league content worden alle streamers weergegeven die ook voor ons promoten. Dus er komt een melding met daarin jou stream link. Zo kunnen alle leden makkelijk streamers vinden die gameplay laten zien over League of Legends. Naast de streamers kunnen hier ook video’s omtrent League of Legends geplaatst worden. Oftewel is er een nette outplay of een combo die iedereen moet zien in de server dan kan die hier gedropt worden in de league content.

#bot-commands:
Alle bots die in de Discord server zijn kunnen aangestuurd worden via ‘#bot-commands’ Hier zal bij de gepinde berichten staan wat alle commands zijn en wat welke command doet. 

Spraak kanalen

Spraak kanalen

Huiskamer, Tuinhuisje, Keuken en Badkamer:
Deze spraak kanalen worden meestal gebruikt om gezellig met elkaar te praten. Ook worden ze gebruikt als je opzoek bent naar teamgenoten om snel even te vragen wie zin heeft om mee te doen.Muziek studio:
In de muziek studio kan niet gepraat worden en dus ook alleen muziek geluisterd worden. Dus join hier en luister met jou vrienden tegelijk naar jullie favoriete muziek.

Thema door Anders Norén