Dynasty in de Dutch League

De grootste Nederlandstalige League of legends Discord community

Dynasty in de Dutch League

Rookie roster van 2021 en winnaar van de spring split in 2022. Wat heeft Dynasty nu weer in petto voor ons in de Dutch League. Wij spraken Floris ‘Escapist’ Buurman en Tim ‘Squarepantsu’ Snijders met de kijk op de opkomende Dutch League split en het proces ernaar toe.

Floris ‘Escapist’ Buurman

Floris is de eigenaar, manager en coach van Dynasty. Hij vertelde ons doormiddel van interview het volgende:

We hadden de keuze tussen een ervaren team (top 3) of we konden kijken naar een nieuw talenten team. In de tryouts werd al snel  duidelijk dat het een rookie roster zou worden, ook omdat deze mindset meer bij ons als Dynasty past. Deze split zal echt draaien om het ontwikkelen van de rookies.

Wel kijken we verder, winnaar van spring 2022 klinkt zeker niet gek! De eerste week zal zwaar zijn, want we nemen het meteen op tegen de op papier beste teams, LowLandLions en PSV Esports. Natuurlijk zijn onze spelers zenuwachtig, maar dat is normaal voor een eerste keer dat je in een main ERL speelt. Onze progressie zal voornamelijk gedurende de split zijn, de spelers zijn individueel al goed en wij gaan ervoor zorgen dat ook het teamspel week op week beter zal worden!

De drie weken die we nu hebben gehad om ons voor te bereiden was prettig, maar er is nog genoeg waar we tijdens de split aan gaan werken. Wat betreft onze spelers, deze kenden elkaar al wel een beetje omdat ze in de Open Tour Benelux tegen elkaar gespeeld hebben of op andere toernooitjes elkaar hebben leren kennen. De eerste helft van de split kan moeilijk gaan worden, maar in deel twee van de split moeten teams ons niet onderschatten!

Academy en Open Tour Benelux

NNatuurlijk hebben we ook nog een academy team waarmee we in de Open Tour (OT) gaan spelen en daarmee onze spelers en de benelux naar een nieuwe level willen brengen. Waar ik wel moeite mee heb is dat de roster regeling van imports veranderd is, zelfs voor de OT waar je juist Benelux talent wilt ontwikkelen. Deze stap zal op korte termijn het niveau verhogen, maar op lange termijn werkt het destructief voor de Benelux esports scene.

Tim ‘Squarepants’ Snijders

Tim is de toplaner voor Dynasty. Bij League of Legends Nederland is hij een actief lid en ook een van de coaches die onze community ondersteund om mensen te helpen in hun gameplay en verbetering van de beginnende spelers. Tim had wel besloten dit seizoen hard te gaan en veel te improven.

Ik ben al 19 en als ik iets wil bereiken moet ik dat dit jaar gaan doen. Ik ben daarom ook erg blij nu al in een main team te komen, maar ik had het niet zo snel verwacht al. We hebben natuurlijk een roster met 5 rookies. Improvement gaat rap en we winnen ook al steeds meer scrims. Er is veel werk te doen maar er zit potentie in en door deze split heen hopen we elke game beter te spelen.

In week 1 speel je tegen op papier de twee beste teams hoe ga je deze wedstrijden in, of zou je deze liever over 2 weken tegen komen?

Als we naar improvement kijken zijn onze kansen om deze games te winnen veel groter als het over 2 weken zou zijn, maar top 3 is eigenlijk al een goal waar we niet snel voor kijken deze split. Dus om nu de lastigste er uit te halen kunnen we meer focus zetten om de games te winnen tegen de teams die hopelijk wat zwakker zijn. En we kijken natuurlijk wel om deze games te winnen, want dat zou super ziek zijn

Week 1

Week 1
Dinsdag 1 juni 2021
Dynasty19:00⁠⁠LowLandLions
Team THRLL20:00⁠⁠mCon Rotterdam
Dynasty21:00PSV Esports
Team THRLL 22:00Echo Zulu

Viewing parties

Wij van League of Legends Nederland organiseren vanavond en alle avonden van de Dutch en Belgian League een viewing party in onze Discord:

  • Maandagen om 19:00
  • Dinsdagen om 19:00

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *